31/5/07

BLOC DE RECURSOS


Bloc de recursos per a segon cicle de primària. Per si pot servir a algú, us el deixo aquí


25/5/07

AVUI SERÀ UN GRAN DIA...

Es un anunci... però a mi m'agradaria tenir uns néts com aquests... en certa manera però tots els fillets i filletes del món són com ells.

24/5/07

ELS GIRA-SOLS

Un projecte força interessant del Ceip Torres Jonama realitzat pels alumnes de Cicle Incial d'aquest centre. Enhorabona a tots, a mi em sembla fantàstic.

21/5/07

FEM UN CONCERT

Al racó de l’ordinador hi havia darrerament un grupet d’alumnes que estaven molt interessats en cercar “un concert” com diuen ells a la Internet. La cosa però és que tenen tres anys .
Tenen ben clar quina és la ICONA per anar a la Internet, que s’obre amb un cercador; estan avessats a cercar coses a la xarxa perque ho fem sovint però sempre amb petits grups i amb ajuda de la mestra. Però aquesta investigació, la del concert, la duen pel seu compte i m’ha encantat observar-los sense que s’anadonessin.
El seu primer problema era saber com s’escrivia “concert”, fins i tot han anat a demanar ajuda als que troben que saben escriure “més”, han estat dies escrivint i provant però no els sortia, als pobres, cap concert.
A la fi, un dia, la mestra es va dignar a dir-los com s’escrivia “concert”. Problema resolt. Ja està , ara ho trobarem, però quina desil.lusió… només trobam lletres, no trobam cap “concert”.
A la fi, avui la mestra ha intervingut i els diu que tal vegada no cerquen prou bé… hem estat rallant del què era realment que volien trobar i a la fi hem trobat una pàgina que els ha permès fer un petit concert. Festa Grossa!!
Aquesta pàgina, si voleu, us permetrà fer un petit concert, tant genial com el nostre :-)


http://www.apples4theteacher.com/xylo-old.html



20/5/07

EL SECRET

A vegades és difícil guardar els secrets per a un tot sol ;-)
Un conte d'Éric Battut

16/5/07

LLEGIR EN VEU ALTA

Al blog de José Antonio Millan, llegueixo un post sobre la importància de seguir llegint en veu alta als fillets i filletes que ja saben llegir... per què serà que es deixa de fer?
Us poso el fragment que ell mateix escriu, simplement, genial!

Poco a poco, casi sin darnos cuenta (porque el entrelazamiento de la vida de nuestros hijos con la nuestra es un gran misterio), ya teníamos libros con letras grandes, ya distinguían la o redonda de la i con un puntito, ya reconocían algunas palabras, ya leían dificultosamente, ya te corregían cuando te confundías en una palabra, ya leían de corrido, ya devoraban los libros... Llegados a este punto, era el momento de dejarlos solos. ¿O no?
Tenían ocho o nueve años. Habíamos pasado de los ositos a las brujas, de las brujas a los piratas, a los bosques de Narnia, a los tramperos del Canadá. Habíamos navegado, luchado, explorado pirámides juntos, bajado al centro de la Tierra... ¿Y ahora íbamos a separarnos? Se suponía que uno no leía a los niños "mayores", aunque... ¿por qué no? Los padres de niños de la edad de los míos estaban dejando de leerles, o quizás los hijos no querían ya que se les leyera...
Y, de golpe, lo vi clarísimo. Había que seguir.

13/5/07

GIFS

Cercant gifs d'animals he arribat a aquesta pàgina, a més de gifs relacionats amb el món infantil també es poden trobar moltes més coses. Espero que us pugui servir alguna vegada.

11/5/07

UN CONTE DE CASTELLS, DRACS, PRINCESES...

El grup d’alumnes de cinc anys del nostre centre, han realitzant un projecte de treball sobre Castells. Han decidit que el treball final seria fer un conte sobre castells, dracs, princeses i cavallers… Primer han creat els personatges i han descrits les característiques de cadascun d’ells.
Escoltant-los, descobrim el munt de coses que han après. Enhorabona als fillets i filletes de la Classe de les Balenes i a la seva mestra. Ja tenc ganes que m’expliqueu el conte.
Mirau si voleu com són els personatges.


9/5/07

SOMNIS FETS REALITAT

No tenc cap intenció de fer publicitat de cap companyia aerea... però aquest video bé s'ho val.
Només els fillets tenen el poder de guardar els seus somnis a dins una capseta de llauna i fer-los realitat... bé, tal vegada algun adult, també, però n'hi ha poquets ;-) No ho trobau?


7/5/07

ANIMALS

Una web sobre animals. (En castellà)


5/5/07

PUZZLES AL BLOC O LA WEB

Des d'aquesta pàgina, es poden realitzar diferents puzzles per inserir al teu bloc o web; es tracta de pujar una imatge i aferrar el codi que et proporcionen.
He fet aquesta prova amb el nostre estimat
Frederic, el follet que ens ajuda en els nostres projectes (realment és un follet força feiner ;-)) .
També podeu veure com a quedat a la nostra web.


Jigsaw Puzzle by Crazyprofile.com

3/5/07

MÉS QUE TAPES

Na Tonia m'ha passat un enllaç força interessant. Es tracta de la pàgina del Centre de Recursos del Baix LLobregat, que recull un munt d'idees per fer tapes d'àlbums, manualitats, disfresses i murals. És un recull d'imatges dels diferents treballs amb una breu descripció de com s'han realitzat.... a més tothom qui vulgui hi pot participar, només cal registrar-se i pujar la imatge de la vostra creació.

Visitau-la i començau a agafar idees per a fina de curs ;-)